Jag har fått frågan hur jag packar upp (extraherar) en zippad fil eller mapp. Så jag tänkte att jag kunde visa det här ifall det är fler som undrar.

När man laddar hem en mapp som är ganska stor och som innehåller flera filer så är de ofta packade. Ofta då man laddar ner digitala scrapbookingfiler (Som olika element eller papper) så är de packeterade/zippade på detta viset.)


Öppna utforskaren eller den här datorn och ta fram din zippade mapp där du sparade den.
Markera mappen och högerklicka på den.


Välj extrahera alla

Klicka sedan på nästa


Nu har det kommit upp en ruta där det står bläddra. här kan du bläddra fram det stället i datorn där du ska spara filen. Bestäm vart du ska spara filen.. Jag har en mapp med digitala scrapbookingsaker där jag sparar alla filer som har med digital scrapbooking att göra. I den mappen har jag sedan andra mappar med olika årtal. I år är det 08 så då väljer jag den mappen. Sedan klickar jag ok. och väljer sedan nästa.


Datorn frågar dig nu om du vill visa extraherade filer. Här väljer jag alltid nej genom att ta bort krysset i rutan. Välj sedan slutför.

Nu har du fått din mapp extraherad. Den gamla mappen som är packad kan du nu ta bort. Det är ganska bra att göra det då de väger en hel del och tar upp plats i datorn.

Är det något ni inte förstår så gör ett inlägg så svarar jag.

Framöver kommer jag även att visa lite hur du kan göra för att få in olika element i din digitala LO.

kram

Kommentarer