Fixa skuggan i photoshopJag liksom de flesta som digiscrappar vill ju få vår Lo att se så verklig ut som möjligt.. inte alltid kanske men oftast har jag det som mål. Man vill inte att det ska se platt ut helt enkelt.
För att inte de olika elementen ska kännas platta så jobbar man tex med skuggor..
I photoshop så finns det ett enkelt verktyg som gör en skugga..Visst..den är ok men jag nöjer mig inte med den. Ni ser den på orginalbilden här ovan till vänster. Den följer formen och gör att den poppar upp lite lite grann..men den känns inte så levande.. Så nu ska jag lära er lite snabbt hur man gör något ännu mer levande..

Här är en rosett innan någon skugga alls.

För att göra det enkelt så säger vi att du oxå har en rosett att fixa med..
Dubbelklicka på det lagret som rosetten ligger på så att du får upp lagerstilen.
Markera skugga och gå sen och ändra färgen till den du vill ha. Ett tips är att man tar samma färg som underlaget föremålet ska ligga på.. så är det ett gult papper så tar man samma gula fast en mörkare nyans. Ligger rosetten på flera olika underlag med flera olika färger så välj en lilablågrå färg.. det är den mest verklighetstrogna färgen för en skugga. Dra sen i pilarna så att du får skuggan så stark som du vill ha den och åt den riktningen som du vill ha den. Klicka sedan på OK när du är nöjd.Nu har du fått en skugga på ditt lager. Nu kommer vi till det roliga. Du ska nu separera skuggan från rosetten så att den hamnar i ett eget lager. Det gör du genom att ställa dig på rosettlagret. På det lagret ser du en liten pil längst till höger. Högerklicka på pilen och välj sen skapa lager.
Wola..så får du nu ett nytt lager med skuggan. Nu ska vi bearbeta skuggan lite. Gå till redigera och välj omforma och sen tänj
Då får du upp ett rutmönster som delar in rosetten i flera delar. Nu kan du påverka de olika delarna som du vill genom att dra i de olika hörnen.. När du är nöjd så tryck enter.Thats it...Fråga mig om det är något du inte förstår så hjälper jag till om jag kan. =)

Kommentarer

 1. Men du vilken superbeskrivning. Har precis börjat med enkel digiscrap och lite Ali-mallar. har inte kommit till så mycket tillbehör ännu men om jag känner mig själv rätt har jag snart införskaffat lite tillbehör som ska användas :-).

  Jag gillar verkligen dina foton och bilder!!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket proffs! Och alltid lika generös, med tips, mallar eller idéer... :)

  Snygga bokeh du fâtt till! Och fotoboken! Finfin!

  SvaraRadera
 3. Tackar!

  Nu har jag skrivit ut denna sidan och skall öva när tillfälle ges!

  Älskar tips!

  SvaraRadera
 4. Det måste jag testa, perfekt tack. En annan fråga, var brukar du köpa dina elements och annat till dina digitala scrap? Letar febrilt efter bra sidor för tillfället. Tycker de flesta är så tråkiga. Ha det bra, kram.

  SvaraRadera
 5. Tack för alla länkar, de var himla bra. Problemet är bara att man fastnar vid datorn i flera timmar :-D

  SvaraRadera
 6. Wow! Tack för förklaringen! Nu måste jag ju testa på egen hand.

  /Anna som gillar dina foton och din blogg

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

♥♥ thank you for leaving a comment to me ♥♥