flowers in my head och en penna i min hand

Spring is in my heart

why not a flower

Det är helt sanslöst vad man kan göra i photoshop... ni skulle se orginalfotot till den översta bilden... det är mörkt och ja ni får se själva.. jag laddar upp det här..ja eller hur.. inte så värst snyggt men har iallafall potential att bli ett snyggt foto..med hjälp av lite redigering

Min man kom just in och sa.. oj vilken skillnad.. har du gjort allt det där genom att bara sitta och vifta med din penna lite.. (Jag har en skrivplatta/ritbord när jag sitter vid datorn.. och använder en penna istället för en mus.. även när jag är inne på internet.)

Å  hur har jag gjort då.. för dig som är intresserad så kan jag lite supersnabbt berätta..

1. Jag har ljusat upp bilden med Levels och även Kontrast.
2. Beskurit bilden.
2.a Gått in på Hue/saturation och valt blått och ändrat på den spaken lite och även på den turkosa styrkan så att himlen blev mer turkos. 
2.b. Sen la jag ihop lagren.
4. Gör allt till ett lager och sen tog jag fram en texturbild med bokeh på. Jag ställde mig på bokeh lagret och gick till Normalmenyn ovanför lagret i lagerpaletten och valde overlay..eller soft light .. jag kommer inte exakt ihåg.. och då vips så smälter de 2 bilderna ihop och sen kan man stå på bokehlagret och sudda bort den bokehn man inte vill ha...

thats it... var det svårt. Krånglar det så får ni kommentera om ni vill ha mer hjälp..oki.

Idag är jag galet pysselsugen. Har suttit och klippt i papper.. ja ni vet.. man viker en pappersbit en massa gånger och sen klipper i den så att det blir ett fint mönster när man vecklar ut papperet. Det ska bli små träd så småningom till ngn illustration.
Å så är jag så sugen på att måla på porslin...nåt kalasaktigt, har ju en massa färger som fanns i vårt hus när vi flyttade in här.. Lilla Irene var tydligen ganska pysslig själv på den gamla goda tiden. Nu är hon gammal.. om hon överhuvudtaget lever fortfarande. Hmmm. det borde jag nog kanske kolla upp..

Hejsvej vänner, alla som jag känner och ja.. inte känner med för den delen. 

Kommentarer

 1. supersnyggt blev det!!! Själv är jag jättepysselsugen, men det känns som man bara jobbar, hinner inte riktigt med. Men har tre fotojobb inbokade de närmaste två helgerna, så det kommer att bli mycket fotning i alla fall :) Alltid nå´t
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Du är en riktig hejare pâ Photoshop mâste prova det där till himmeln, har alltid undrat hur man fâr till himmlen sâ där turkosa och fint! :)

  Vill scrappa sâ galet mycket men som Tessie ocksâ säger, bara jobb jobb... Imorgon är det helgdag i Frankrike och trodde jag skulle fâ lite pysseltid men jag jobbar, suck.

  Ja ja, fâr försöka pâ söndag! :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ursnyggt! Tack för att du påminnde mig om allt man faktiska kan göra med en bild.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Va härligt att vara pysselsugen!

  Idag försökte jag sätta mig ner och läsa tidningen Lantliv men blev så hiskeligt inspirerad så jag kände mig tvungen att måla en dörr! Att sätta sig och varva ner är inte lätt för alltid kommer man på nåt som måste göras.

  Knäppt va?

  SvaraRadera
 5. Vad kul att du berättat vad du gjort med bilden och dessutom visar hur den såg ut från början. Det blev dessutom ursnyggt! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 6. Verkligen stor skillnad på det första fotot och originalet! Jättefint blev det! Så bra med en liten beskrivning. Tack så mkt!

  SvaraRadera
 7. snyggt!! man tror ju iinte det är samma foto!! trevlig helg !!! kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

♥♥ thank you for leaving a comment to me ♥♥