Segling på de 7 haven.. Ja eller snarare på Sveriges Västkust. I fredags for vi iväg ut med Fam Abrahamssons segelbåt. Vädret var inte så lovande men lite regn och gupp får man väl tåla. Att det sedan blev Hård vind med 17 m/s och strålande sol kunde väl ingen gissa på.

Underbart har det varit. Första natten sov vi utanför Dannemark (Hamburgsundstrakten) Då låg vi för boj bara.. Det har blåst som bara den och som jag sa i förra inlägget så åkte vi förbi en båt där masten hade gått av. Vi hade ju 5 småbarn på båten och det var inte läge för oss att hjälpa till då den andra båten låg just vid branta klippor. Som tur var kom det 2 andra båtar och hjälpte till.. Ärligt talat så tror jag faktiskt att båten sjönk.. Det såg ut så i kikarn.. (Den sortens båt..vad den nu hette har tydligen problem med sina master... och det är en tävlingsbåt så det är inte ngn risk att det var en annan fam med barn och dyl på den båten)

Vi for vidare till Tanum strand där vi låg andra natten. Sen idag så for vi hem till Smögen igen.. Vi var tvugna att gå utomskärs en bit.. Det var sååååå roligt. Hade jag inte åkt med Anders så hade jag vart döskraj men han har seglat jorden runt själv så han vet vad han gör. Så jag njöt istället av de höga syrefyllda grönaktiga vågorna med saltstänk. (läs skyfall) i mitt ansikte. Ett tag trodde jag det var smånubb (Läs jättespik) jag fick rakt i ansiktet. Vattnet var sylvasst när vinden fick tag i det. Det var inte många båtar ute i det här vädret trots att det var soligt.Tror att man ser på en av bilderna hur det lutar.

Lustigt nog mötte vi faktiskt PP. (Pelle Petterson.. en kille som har vunnit Vm i segling.. designar båtar och har även ett klädmärke uppkallat efter sig.m.m.)Lustigt nog så hade faktiskt Christian på sig en PP tröja då vi mötte honom. =)

Nu är vi iallafall hemma igen och barnen slockna så fort vi stoppade dem isäng. Å jag ska..hör och häpna lägga mig innan kl 22.00. Är helt slut i kroppen och i huvudet av all frisk luft och allt ljud från masternas smattrande..

Här under ser ni även min älsklingsman som sitter med våra vänners bebis. Bäst att hålla i de små liven. (det var 2 sådana småttingar med).

Gonatt

tanumstrand1

tanum3

tanum2

tanumch

tanumfot

Kommentarer

 1. Vad skönt att ni är i säkerhet igen :-)

  Låter som ni haft ett härligt äventyr. Jag ska oxå i säng tidigt i dag så det blir natti natti även här.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Gillar de klassiska seglarskorna....nostalgikänsla.
  Kram Lina

  SvaraRadera
 3. Låter som att ni har haft en härlig helg trots lite dramatik. Underbart fina foton från helgen i alla fall, ser härligt ut.
  Här är det lugna gatan, bara väntar och väntar....
  Kramar

  SvaraRadera
 4. ush hur törrs ni?? skulle aldrig våga ut och segla i sådant väder:)
  vi måste höras.. åker ni uppåt något snart??kram

  SvaraRadera
 5. Kule bilder, likte det med skoen, og det med båten på skjeiva ;)

  Ha en fin uke!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

♥♥ thank you for leaving a comment to me ♥♥