Irriterad

Urs vad jag är irriterad. För ett tag sedan fick jag en förfrågan från Ung Cancer om att göra en-två illustrationer till en folder de ska ge ut. 
Ungefär så här skrev de..

-Vi har sedan en tid tillbaka letat efter en illustratör
som kan hjälpa oss med motiv/bilder till detta. Vi hittade dig på
illustratörcentrum och gillar det du gör, så därför tänkte jag nu fråga
dig om du är intresserad av att göra någon/några illustrationer till
oss? 
Är detta överhuvudtaget något du skulle vara intresserad av att göra!?
Jag hoppas svaret är ja, för vi hade tyckt det varit väldigt roligt att
låta din konst pryda vår sida och folder! Är du intresserad får vi
diskutera ersättning och förhoppningsvis kan vi enas om något bra!

Jag förklarar att jag egentligen inte har tid just nu,  Till svar får jag..

-Tack för ditt snabba svar, förstår att du har fullt upp och att det kan
bli tight. Vi skulle verkligen uppskatta om du trots det fann tid att
hjälpa oss.

Trots att jag verkligen inte har tid med detta och borde tacka nej så var det ändå kul att få en sådan förfrågan och jag tackade således ja till det här jobbet..dessutom pga att det gällde en folder som riktar sig mot cancersjuka barn..Lixom svårt att säga nej till det..  och efter några mail fram och tillbaka så har jag lite mått och vet ungefär vilken stil de vill ha och så vidare. Jag börjar skissa på en illustration m.m. som jag sedan sänder tillbaka till dem. (Med andra ord har jag ändå lagt ner ett par timmar på att fundera ut en ide och skissa och maila m.m)

Först hör jag ingen ting... och mailar dem på nytt... och då till svar får jag...
 
-Tack för din skiss samt den tid du tagit dig. Tyvärr måste jag meddela att vi valt att använda oss av en annan illustration till foldern, men vi sparar dina uppgifter för framtiden och hör av oss om det skulle bli aktuellt senare.

Vad hände där??? 

Vad irriterad jag blir..
Nu har jag slösat bort all den tiden helt i onödan. Å så tror man att bara för att det är en förening som jobbar med ett sådant  berörande ämne så är det säkert grönt och klart jag ska ställa upp och göra jobbet..ja menar de jobbar ju med cancersjuka barn så klart 17 att man vill dra sitt strå till stacken så att säga..

HUR gör ni när ni får uppdrag att göra ett jobb. Det här är andra gången som jag råkar ut för det här. Senast var det en stor reklambyrå i Göteborg som anlitade mig och 3 andra illustratörer till att göra illustrationer inför Göteborgs Kulturkalas.. och vi var på möten m.m. och iden var klar.  Men helt plötsligt skulle det inte heller bli av pga att Göteborgs stad inte hade förstått att vår kostnad låg utanför reklambyråns kostnad. Ja menar HALLÅ. Var är kommunikationen..

Så... det var dagens arga inlägg. (Tur att dessa inlägg inte duggar tätt här i bloggen för då skulle jag väl inte ha några besökare kvar. fniss. =)

Kommentarer

 1. I wish I could read what you wrote on this post. I have been loving all your post lately. thanks for the inspiration always xo

  SvaraRadera
 2. Hi Beverly. I was just angry at a company. =) That´s all. Did you know about google translate. =) Thank´s for following me at my blog. Im glad you are here.
  have a great day.

  SvaraRadera
 3. Fy bubblan for idioter! For det forsta att "pusha" nar du sa att det var tight med tid, och sedan saga "nej tack"? Fy vilken dalig stil!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Først - sikke en sød mand du har. Og drengene ligner ham!!!! Kan godt forstå du er møgirriteret - virkelig ubehøvlet at få foælk til at arbejde og så sige nej tak. Gør de dig en tjeneste UF!!!! Ville også ha været tosset. Godt at få lukket vreden ud. Du ved der er en masse mennersker man aldrig kommer til at forstå!!!!! ha en dejlig dag♥

  SvaraRadera
 5. Förstår att du är irriterad! Vilken dålig stil! Hoppas du kommer över detta snabbt och tänker vidare!

  Ha en bra dag!

  Kram Josefine

  SvaraRadera
 6. 1) du kan maila ett svar till dem där du vänligt men bestämt påpekar det du skrev i din blogg och sedan avsluta med att de behöver inte återkomma till dig med ytterliggare förfrågan då du inte gillar deras moral... Ta ställning helt enkelt.

  2) Kanske du vid sådana här typer av förfrågningar kan fråga på direkten hur många andra illustratlrer som är tillfrågade för då vet du förutsättnignen.

  Ha nu en bra dag! glöm dem. Kram

  SvaraRadera
 7. ush så tråkigt!!verkligen dåligt stil..

  SvaraRadera
 8. Förstår din irritation!!
  Galet dålig stil av dem. Tråkigt att råka ut för sånt. Ska man behöva ha skriftliga kontrakt för att undvika såna händelser kanske?
  Ha det gott!
  Kram Maria

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

♥♥ thank you for leaving a comment to me ♥♥