scouting och ett skrapsår på hjärtat

(Varning för starka bilder om man är Mormor/Farmor )

Igår var vi upp till scoutlägret i flötemarken. Det var dax att byta barn.

När jag kom upp så fann jag en pojke som var mer eller mindre grottmännska... svart i ansiktet och svarta naglar och sotig jacka,,,sittandes med en kniv och täljde sig ett spjut??? som han sedan ioförsig satte godis på för att grilla.. Men det var allt en liten förändrad Hjalmar som jag träffade. Han hade fått använda yxan och kniven och leka med elden och vetegudarna vad mer...
Ingen kille som kom rusande mot sin mamma där inte... NÄ NU ÄR DET PAPPA SOM GÄLLER.

Nu förstår jag hur det har varit för min man då barnen har varit ledsna eller velat något tidigare.. de har ju alltid gått till mig och det kan ju inte ha varit roligt för min man att det bara är jag som har gällt. Så igår då när jag skulle hämta hem Hjalmar så gick det inte så bra. Han ville INTE hem.. han skulle vara med på lägerbålet och skrika smögenramsan och sjunga temperaturen är hög uti kroppen.. osv. (Kan ju säga att han egentligen inte går på scouterna för han måste vara 10 år typ... och han är bara 6... Men har dispans då pappa ch är matansvarig så det här är en big deal för honom att få vara med de äldre barnen) Så det var tårar och gråt i mängder och han saknade sin pappa så fort vi satte oss i bilen.. MEN det är himla kul att han har trivts så bra. Jag kan förstå att han har haft roligt med tanke på att det var 150 scouter på lägret

Alla bilderna är tagna med min Iphone i skymning så kvaliten är sisådär men huvudsaken är att jag har förevigat ögonblicket.

scout5
En glad Hjalmar vid lägerbålet.

yxa
Albin som .. ja.. ska hugga ved. (Här har då jag och min man inte riktigt samma uppfattning om vad som är bra och nödvändigt för ett barn i 6-års åldern!! Gissa vem som tycker vad i denna frågan)

scout3
Men bra gick det i allafall och Christian var med hela tiden.JAG LOVAR.. han står strax utanför bilden.

scout1
Lägerbålet

scout4
Kycklingleken. Tollhättan stod för showen.

scout2
En mkt glad Albin som nu skulle få vara på Lägret i 2 dagar och sova i tält i 2 nätter.
Undra om han slutar som grottmänniska han med. =)

Ha en underbart skön lördag. Jag har redan varit med HJ på hotellet och ätit frukost och nu ska vi gå till smögenbryggan och till sommargott för att få oss en godisbit. (Kan det kallas muta tro.. för att Hj ska ha kul hemma med mig.. Urs det var inge bra kanske.. men va17..)

Kommentarer

  1. Det ser verkligen ut som att han trivs där med scouterna.... Men jag tror nog att ni har det riktigt mysigt ni två också!!!!
    Härliga foton!!!
    KRAM

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

♥♥ thank you for leaving a comment to me ♥♥