Smögens Hafvsbad - Bohuslän - Sweden

collage

Ska du gifta dig eller ha en fest här på Smögen eller i Bohuslän så är Smögens Hafvsbad helt klart ett alternativ att verkligen rekommendera. Hotellet anno 1900 ligger fint, har bra lokaler där man kan sitta enskilt, underbar mat, balkong man kan gå ut på och se havet, närhet både till boende på vandrarhem eller för de som vill, boende på hotellet. Bor man på hotellet så ingår även entre till spa och frukost vilket inte är helt fel.

Jag fick äran att fota lokalen vid ett bröllopstillfälle i september. Man kan dekorera lokalen på alla möjliga vis. Brudparet vid det här tillfället valde en ren och enkel stil i ljusa beiga toner med blå blommor på borden och så lite silver till det. Är barn med på festen så går det oftast att få låna en liten lokal bredvid, så att de kan få se på film el dyl om det blir svårt för dem att sitta stilla på middagen för länge.

Historiska bilder från Smögen

Smögens Hafvsbad

I början av förra seklet föddes Smögens Hafvsbad, kurort och mötesplats. Dåtidens jetset jublade över detta nya vattenhål i Bohuslän och Hafvsbadet blev snabbt ett av säsongens måsten framförallt för storstadsbor som kom hit för att "rekreera sig efter vinterns intellektuella ansträngningar".
Hotellet bestod då av den vackra matsalen, åtta rum samt rum och kök åt föreståndarinnan. Inget är speciellt annorlunda idag när Smögens Hafvsbad vuxit till att bli en modern anläggning med 73 rum, en stor restaurang, spa och konferens öppet hela året.

Kommentarer

 1. Spændende at høre om det flotte sted. Vi kommer på ferie der og holder en fest ;-)Dejlige billeder I de tiligere indlæg♥ KNUS

  SvaraRadera
 2. The photos look so adorable!

  SvaraRadera
 3. tack. =)
  Ja Tina. Hit får ni allt komma. Hotellet ligger granne med mig. =) Hoppas att du mår fint by the way.
  kram på dig.

  Thank you Mara.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

♥♥ thank you for leaving a comment to me ♥♥